Dezynfekcja Kuchni

Szczególnie ważnym miejscem w dziedzinie utrzymania czystości kuchni, placówek gastronomicznych oraz innymi punktami żywienia zbiorowego zajmuje dezynfekcja powierzchni, sprzętu, narzędzi i blatów roboczych. Tak jak podstawowym zagadnieniem jest codzienne utrzymanie czystości pozwalające na właściwe wykonywanie i bezpieczeństwo pracy, tak dezynfekcja jest niezmiernie istotna od strony zabezpieczenia przed zagrożeniami związanymi z bardzo częstymi zatruciami pokarmowymi. Przestrzeganie norm i procedur HACAP powodują ograniczanie zagrożeń i niwelują do minimum niebezpieczeństwa związane z zatruciami pokarmowymi.

Najlepszą metodą na dezynfekcję podłóg z jest używanie preparatu mającego dodatkowo właściwości myjące, doskonale w tym obszarze sprawdza się preparat oparty na czwartorzędowych związkach amonowych: Germex A. Dzięki substancji aktywnej, czas dezynfekcji powierzchni jest przedłużony. Blaty robocze, krajalnice deski do krojenia, maszynki do mielenia mięsa i pozostałe elementy powinny być dezynfekowane preparatem do szybkiej dezynfekcji – Germex Spray. Zastosowanie preparatu dezynfekcyjnego opartego na substancji aktywnej, jaką jest alkohol sprawia, że powierzchnia po kontakcie z czynnikiem nie musi być spłukiwana.

Zobacz jako Siatka Lista

Produkty 22

na stronę
Ustaw kierunek malejący
Zobacz jako Siatka Lista

Produkty 22

na stronę
Ustaw kierunek malejący
Tork Pramol Cleanfix Katrin Buzil Unger Ecolab Voigt Snekkar Splast