Używamy cookies aby ułatwić korzystanie ze sklepu. Zgodnie z dyrektywą dotyczącą prywatności w sieci, musimy zapytać o Twoją zgodę na zapisywanie plików cookies. Dowiedz się więcej.
Dezynfekcja Kuchni
Szczególnie ważnym miejscem w dziedzinie utrzymania czystości kuchni, placówek gastronomicznych oraz innymi punktami żywienia zbiorowego zajmuje dezynfekcja powierzchni, sprzętu, narzędzi i blatów roboczych. Tak jak podstawowym zagadnieniem jest codzienne utrzymanie czystości pozwalające na właściwe wykonywanie i bezpieczeństwo pracy, tak dezynfekcja jest niezmiernie istotna od strony zabezpieczenia przed zagrożeniami związanymi z bardzo częstymi zatruciami pokarmowymi. Przestrzeganie norm i procedur HACAP powodują ograniczanie zagrożeń i niwelują do minimum niebezpieczeństwa związane z zatruciami pokarmowymi.
Najlepszą metodą na dezynfekcję podłóg z jest używanie preparatu mającego dodatkowo właściwości myjące, doskonale w tym obszarze sprawdza się preparat oparty na czwartorzędowych związkach amonowych: Germex A. Dzięki substancji aktywnej, czas dezynfekcji powierzchni jest przedłużony. Blaty robocze, krajalnice deski do krojenia, maszynki do mielenia mięsa i pozostałe elementy powinny być dezynfekowane preparatem do szybkiej dezynfekcji – Germex Spray. Zastosowanie preparatu dezynfekcyjnego opartego na substancji aktywnej, jaką jest alkohol sprawia, że powierzchnia po kontakcie z czynnikiem nie musi być spłukiwana.
- 126,69 zł 103,00 zł
Kitchen Pro Azides ECOLAB - Dezynfekcja i usuwanie kamienia ze stali nierdzewnej