Czyszczenie Zabrudzeń w Kuchni

Kuchnia wymaga indywidualnego podejścia w zakresie utrzymania czystości i higieny. Charakterystyka zabrudzeń oraz sprzętu kuchennego determinuje indywidualne podejście w zakresie czyszczenia i higieny. Zabrudzenia występujące zarówno na podłogach jak i powierzchniach ponadpodłogowych wymagają najczęściej zastosowania preparatów usuwających tłuszcze, kamień, przypalenia. Często w kuchniach i pomieszczeniach gastronomicznych przeznaczonych do żywienia zbiorowego wymagana dodatkowo jest dezynfekcja bez spłukiwania. Należą tu takie powierzchnie jak krajalnice, noże, deski, blaty robocze. Idealnie sprawdzającym się w tym obszarze preparatem jest Anti-Oil, likwidujący wszelkiego rodzaju zabrudzenia tłuste. W przypadku Grilli, piekarników i powierzchni przypalonych, idealnie sprawdza się Grillnet Extra. W dużych obiektach gastronomicznych spotykamy zmywarki przemysłowe do których musimy zastosować specjalistyczne preparaty do maszynowego mycia naczyń zarówno oparte na chlorze jak i bezchlorowe oraz nabłyszczacze do usuwania w procesie płukania osadów wapiennych. Na szczególną uwagę zasługuje preparat do mycia w zmywarkach naczyń ze szkła. Szczególnej uwagi wymagają powierzchnie ze stali nierdzewnej, które łatwo doczyścić i zabezpieczyć przeznaczonym do tego preparatem Inoxol Extra.

Zobacz jako Siatka Lista

Produkty 1-24 z 156

na stronę
Ustaw kierunek malejący
Zobacz jako Siatka Lista

Produkty 1-24 z 156

na stronę
Ustaw kierunek malejący
Tork Pramol Cleanfix Katrin Buzil Unger Ecolab Voigt Snekkar Splast