Konserwacja Stali

Istotą grupę preparatów konserwujących stanowią produkty do czyszczenia stali nierdzewnej. Obecnie powszechnie stosowana stal w służbie zdrowia lub elementach obiektów użyteczności publicznej poprzez ograniczanie drogich składników takich jak Chrom, Vanad, Nikiel jest coraz gorszej jakości. Stawia to przed użytkownikami odpowiedzialnymi za utrzymanie czystości szczególnie nowe wyzwania. Niejednokrotnie powszechnie stosowane preparaty okazują się niewystarczające. Najlepsza i najskuteczniejszą metodą służącą do gruntownego czyszczenia stali jest zastosowanie mleczka o pH kwaśnym (1-3) bez zawartości Krzemu. Zastosowanie np Ecofix Sauer powoduje ściągnięcie utlenionej warstwy stali nierdzewnej wraz z uporczywymi zabrudzeniami a co ważne zawarty w mleczku pył marmurowy nie powoduje zarysowań na czyszczonej powierzchni. Skutecznie doczyszczona stal powinna być zabezpieczona preparatem na bazie olejków, które poprzez utworzenie trwałej warstwy nie dopuszcza do jej utleniania się . Z uporczywymi zabrudzeniami stali nierdzewnej często mamy także do czynienia w gastronomii. Przypalone resztki jedzenia, tłuszcz oraz nierzadko kamień zmusza nas do zastosowania szczególnie radykalnych rozwiązań. Koniecznie jest wówczas zastosowanie preparatów na Sodzie Kaustycznej, która skutecznie rozpuszcza tego typu zabrudzenia.

Zobacz jako Siatka Lista

Produkty 15

na stronę
Ustaw kierunek malejący
Zobacz jako Siatka Lista

Produkty 15

na stronę
Ustaw kierunek malejący
Tork Pramol Cleanfix Katrin Buzil Unger Ecolab Voigt Snekkar Splast